Merkezimiz Tarafından 2022 Yılında Yapılan Faaliyetler

• Her birimde görevli Covid-19 Sorumlularının her ay sonunda Merkezimize birimleri hakkında gönderdikleri rapor Haziran 2022’ de sonlandırılmıştır.

• 28 Şubat 2022 tarihinde Personel Daire Başkanlığı Eğitim Bölümü ile ortak şekilde  temizlik hizmetlerinde görevli olan çalışanlarımız için online olarak Öğr. Gör. Hande ERMAN SARIGÖL tarafından “Temizlik Hizmetlerinde İş Güvenliği” eğitimi verilmiş olup, sertifikaları Merkezimiz tarafından hazırlanarak İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına teslim edilmiştir.

• 22 Mart 2022 tarihinde Personel Daire Başkanlığı Eğitim Bölümü ile ortak şekilde güvenlik hizmetlerinde görevli olan çalışanlarımız için online olarak Öğr. Gör. Hande ERMAN SARIGÖL tarafından “Güvenlik Hizmetlerinde İş Güvenliği” eğitimi verilmiş olup, sertifikaları Merkezimiz tarafından hazırlanarak İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına teslim edilmiştir.

• 31 Mart 2022 tarihinde Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin 99. maddesince yangın söndürme cihazlarının periyodik kontrollerinin yapılması zorunluluğu Merkezimiz tarafından tüm birimlere bildirilmiş ve birimlerdeki yangın söndürme tüplerinin kullanıma uygun olup olmadığının kontrol edilmesi istenmiştir.

• 01 Nisan 2022 tarihinde ilimiz AFAD Müdürlüğü Eğitim Salonunda verilen Sivil Savunma Eğitimi’ne Genel Sekreterlik adına Öğr. Gör. Hande ERMAN SARIGÖL katılmış olup toplantıdan sonra Rektör Yardımcılarına konu ile ilgili bilgi verilmiş ve yapılması gerekenler ile görevlendirilmesi gereken personelin belirlenmesi sağlanmıştır.

•  05 Nisan 2022 tarihinde İlimiz AFAD Eğitim Şube Müdürlüğünde görevli Engin ARIOĞLU, Taner TİRYAKİ ve İbrahim ÇANKAYA tarafından üniversitemizdeki tüm çalışanlar için “AFAD Farkındalık, Tahliye ve Yangın Eğitimi” Prof. Dr. Erdoğan BÜYÜKKASAP Kongre ve Kültür Merkezi’nde verilmiştir.

• Haziran ayı içinde, Özellikle hastaneler, laboratuvarlar ve fabrikalar gibi «Çok Tehlikeli Sınıf»ta yer alan işyerlerinde staj yapacak öğrencilerimiz için Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi üzerinden İSG Eğitimi Sertifika Programı’nın açılması için Merkezimiz girişimlere başlamıştır.

• Eylül-2022 yılından itibaren Sürekli Eğitim Uyg. ve Arş. Merkezi-SEM Online Eğitim Ortamı üzerinden İSG Eğitimi verilmekte olup bu eğitimden başarıyla geçenler sertifikalarını Sürekli Eğitim Uyg. ve Arş. Merkezi’nden alarak staj yerlerine başvurma hakkı kazanmaktadır.

• 19 Ağustos 2022 tarihinde Genel Sekreterlik İSG Kurulu toplantısı yapılmış olup alınan kararların uygulanması Merkezimiz tarafından takip edilmiştir.

• 13 Eylül 2022 tarihinde üniversitemiz aday memurlarına Personel Daire Başkanlığı Toplantı Salonu’nda  Öğr. Gör. Hande ERMAN SARIGÖL tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği dersi verilmiştir.

• 09-25 Aralık 2022 tarihleri arasında Merkezimiz tarafından hazırlanan ve Sürekli Eğitim Uyg. ve Arş. Merkezi-SEM Online Eğitim Ortamı üzerinden tüm personelimize (yaklaşık 1460 kişi) uzaktan eğitim yöntemiyle Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verilmiştir. Eğitim belgeleri Merkezimiz tarafından hazırlanarak tüm birimlere gönderilecektir.