Merkezimiz Tarafından 2021 Yılında Yapılan İSG Hizmetleri

1.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sitesinde yayınlanan Covid-19 ile ilgili güncel bilgiler Üniversitemizin ana sayfasında yayınlatıldı.

2.İdari-Mali İşler Daire Başkanlığı’na Bakanlık internet sayfasında yayınlanan Covid-19 için Alt İşveren Yönetim Rehberi ile Güvenlik Görevlileri için Korunmaya Yönelik Kontrol Listesi gönderildi.

3.2020-Kasım ayındaki Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararlardan biri olan “Tüm birimlerden Covid-19 Sorumlusu seçilmesi” ile ilgili tüm birimlere yazı gönderildi. Bu doğrultuda tüm birimler Covid-19 Sorumlusu görevlendirdi.

4.Merkezimiz; Covid-19 Sorumlularını görevleri hakkında bilgilendirdi.

5.Covid-19 Sorumluları her ay sonunda Merkezimize birimleri hakkında rapor göndermektedir.

6.İSG Kurulu olan Fakültelerin görevlendirdikleri Covid-19 Sorumlusu’nun kurula dahil edilmesi sağlandı.

7.Üniversitemiz Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümünde görevli Doç. Dr. Faruk KARAKEÇİLİ ile çalışanlarımız için 25 Şubat’ta Pandemi konulu video çekimi yapıldı. Bu video Üniversitemiz ana sayfasında yayınlandı.

8.İhtiyacı olan birimlere uyarı ve tehlike levhaları verildi.

9.31 Mart 2021 tarihinde yeni başlayan çalışanlar ile kısmi zamanlı öğrencilere uzaktan eğitim yöntemiyle İSG eğitimi verildi. Bu eğitime katılamayan çalışanlara Telafi eğitimi verildi.

10.Eczacılık Fakültesi tüm öğrencilerine, staj yapabilmeleri için 20 Mayıs’ta uzaktan eğitim yöntemiyle İSG eğitimi verildi. Katılım belgeleri düzenlenerek fakülteye teslim edildi.

11.Öğr. Gör. Hande ERMAN SARIGÖL, Haziran ayında Mengücek Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Risk Değerlendirme Raporunun hazırlanmasına yardımcı olması için görevlendirildi.

12.2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılı Yüzyüze eğitimi için, üniversitemizdeki tüm öğrencilerimiz ve personelimizin alması gereken tedbirleri ve uyması gereken kuralları belirlemek amacıyla Rektör Yardımcılarımız ve Daire Başkanlarımız ile toplantılar yapılmıştır.

13.2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılı başlamadan önce, üniversitemizdeki tüm öğrencilerimiz için yüzyüze eğitimde uyulması gereken kuralların belirlendiği “Salgın Dönemi Kampüs Rehberi” Merkezimiz tarafından hazırlanmış olup üniversitemiz ana sayfasında yayınlandı.

14.Hazırlanmış olan “Salgın Dönemi Kampüs Rehberi” tüm personeli bilgilendirmek amacıyla tüm birimlere gönderildi.

15.Her birimdeki görevlendirilen personellere; ders döneminde dikkat edilmesi gereken kurallar, hazırlanan afişlerin asılacağı yerler ve hazırlanan etiketlerin yapıştırılacağı yerler hakkında tarafımdan bilgilendirme toplantısı yapıldı.

16.Öğrencilerin okullarda sıra oluşturabilecekleri alanlar için (giriş kapıları, yemekhane, kütüphane vb.) sosyal mesafeyi belirten, zemine yapıştırılan etiketler hazırlanıp yapıştırılması sağlandı.

17.Öğrencilerin sınıflarda oturma yerlerini gösteren yapışkanlı etiketler hazırlanıp yapıştırılması sağlandı.

18.Üniversitemizdeki her sınıfın kapısına asılması için maksimum sınıf mevcudunu belirten yazılar hazırlandı.

19.Öğrencilerin giriş-çıkış yaptığı kapılar ve okullardaki koridorlar ile her tuvalete Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı afişlerden ilgili olanlar seçilip, belirlenen yerlere asılması sağlandı.

Her birimdeki Covid-19 Sorumlusu’nun her ay sonu gönderdiği raporlar tarafımdan okunarak dosyalanmaktadır.

AFAD ile Sivil Savunma Planlarının hazırlanması için görüşmeler yapılmaktadır.